Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrijwilligerstaken seizoen 2022/2023

Vrijwilligerstaken seizoen 2022/2023

1 juli 2022 20:30

Bestuur

Onze kantine is het hart van onze vereniging. Het is dé ontmoetingsplek voor leden, ouders, ontvangst van tegenstanders en eigenlijk voor iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt. Je kunt er altijd terecht voor een kop koffie, een broodje, biertje of gewoon een warm en droog onderkomen.

Daarnaast wordt een groot deel van de begroting van onze vereniging gedekt door de kantine-inkomsten. U zult begrijpen dat het daarom erg belangrijk voor de vereniging is dat de kantinebezetting op orde is. Vrijwilligers zijn schaars en helaas is dit niet een recent probleem, het gaat al vele jaren terug. Daarom is tijdens de ALV van 28 juni jl. het voornemen gepresenteerd het seizoen 2022/2023 als pilot te gaan starten met 'verplichte' bar- en keukendiensten.

De kantinebeheerder heeft wekelijks grote moeite om de bezetting rond te krijgen, het extra oproepen van leden/ouders via de tv schermen, via de website, via een flyer, via de inschrijvingsmodule bij aangaan lidmaatschap, de app-groepen of gewoon heel ouderwets mondeling en rechtstreeks, heeft helaas niet mogen baten. Dit heeft het bestuur doen besluiten het ALV besluit uit 2007 te activeren (zie hiervoor ook het Huishoudelijk Reglement) en een 'verplichte' bardienst (zaterdagdienst) in te stellen voor alle spelende leden vanaf 18 jaar en voor ouders van jeugdleden met ingang van het seizoen 2022/2023, ter ondersteuning van onze trouwe vrijwilligers. Zo draagt ieder zijn/haar steentje bij aan onze vereniging.

Vooralsnog zal indeling van de kantinediensten geschieden per team in duo’s, teams kunnen onderling met elkaar bepalen wie wordt afgevaardigd. Dit zullen we uiteraard blijven monitoren en evalueren indien nodig.

Waarom staat 'verplicht' nu steeds tussen aanhalingstekens?  We starten seizoen 2022/2023 met 36 jeugdteams en 12 seniorenteams. Dit verdeeld over de wedstrijdzaterdagen en toernooien, zou in praktijk betekenen dat leden en/of hun ouders komend seizoen mogelijk niet eens aan de beurt komen. Dus ‘verplicht’ is hiermee een relatief en zeer coulant begrip.

We spreken de hoop uit dat de leden het draaien van de kantinedienst als positief ervaren, ze wellicht zich opgeven als een standaard zaterdagvrijwilliger en we hiermee het seizoen 2023/2024 deze regel alweer kunnen afschaffen.

Lees ons besluit en toelichting hier door voor meer informatie over de ingangsdatum, de indeling, de tijden, de boete bij niet nakomen verplichting en de uitzonderingen op de regel. 

zonder_vrijwilligers_geen_voetbal.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!